Kampenhout3[1]

Jaarprogramma

foto Pater Jan
DF_banner_Nieuwsbrief2019-20_geen_logo

Pater Jan
en zijn drie jaren Suriname

 donderdag 7 mei 2020

O.-L.-Vrouwkerk, 1910 Kampenhout

Pater Jan Verboogen – salvatoriaan – verbleef gedurende 3 jaren als verantwoordelijke priester in de Driekoningenparochie van de hoofdstad Paramaribo in het verre Suriname.

Suriname is een klein landje aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Vijf maal zo groot als BelgiŽ, maar met nog geen 600.000 inwoners. De hoofdstad Paramaribo, waar Pater Jan gedurende 3 jaren verbleef, is gelegen aan de westoever van de rivier de Suriname, op ongeveer 10 kilometer van de Atlantische Oceaan en telt ongeveer 240.000 inwoners.

Pater Jan vertelt over zijn wedervaren tijdens zijn verblijf in Suriname, over zijn pastoraal werkterrein, de Surinaamse Kerk en de Surinaamse samenleving.

Pater Jan verliet de federatie Kampenhout in augustus 2016 ( afscheidsviering te Nederokkerzeel op zondag 28 augustus 2016 ) na zich 12 jaren ( zoals hij zelf zegt 12 mooie jaren ) als verantwoordelijke priester ingezet te hebben voor de vier parochies van onze federatie. Pater Jan is nu terug in BelgiŽ. Sinds 6 november 2019 verblijft Pater Jan in het Salvatorianen klooster te Hamont-Achel, een gemeente gelegen in het uiterste noorden van de Belgische provincie Limburg. Hier heeft Pater Jan – zoals hij zelf zegt - een goede thuishaven gevonden.

Een geladen relaas, zoals Pater Jan dat kan, met een vertoning van een serie foto’s.

Niet te missen!