Kampenhout3[1]

Jaarprogramma

DF_banner_Nieuwsbrief2019-20_geen_logo
Judas-2018-1
Judas-2018-2

Judas Iskariot, apostel van Jezus

 door Luc Devisscher

donderdag 19 maart om 20 uur

O.-L.-Vrouwkerk,, 1910 Kampenhout

Op 19 maart kruipt Luc Devisscher in de huid van de apostel die Jezus verraden heeft. Trouw en verraad is ook het thema van de oecumenische Bijbelreeks van drie avonden in oktober.

€˜Het meesterlijke plot van Judas Iskariot” is een woordtheater dat twijfel zaait over de aard van het personage: meesterlijk, baldadig of tragisch? Te beleven op donderdagavond 19 maart 2020 om 20 urr in de O.-L.-Vrouwkerk in Kampenhout

 
De treurige roem van Judas Iskariot ligt in zijn verraderlijke daad.
Hierdoor werd hij de meest verachte verklikker uit de geschiedenis. Zijn daad roept al eeuwenlang tal van vragen op. Handelde Judas uit vrij wil? Wat waren zijn motieven? Werd hij gedreven door geldzucht of was hij teleurgesteld in Jezus? Had de duivel Judas in zijn greep en is hij sindsdien reddeloos verloren? Kortom: is Judas verdoemd? Luc Devisscher kruipt in de huid van de twaalfde apostel van Jezus. Als de ziel van Judas Iskariot gaat hij naast het dode lichaam staan dat op de bloedgrond ligt. Zullen we Judas te zien krijgen? Is hij niet overal en in iedereen terug te vinden?

Wanneer? Donderdag 19 maart om 20 uur
Waar? O.-L.-Vrouwkerk, 1910 Kampenhout
Inkom? € 12 DF leden € 10