Kampenhout3[1]

Jaarprogramma

DF_banner_Nieuwsbrief2019-20_geen_logo

Lekker Historisch

dinsdag 15 november 2016

Labo cafÚ (Brouwerijstraat 23F, 1910 Kampenhout)

Vlaanderen telt honderden horecazaken die zich hebben genesteld in een historisch pand of een gebouw dat geschiedenis ademt. TweeŰnveertig van die zaken beschreef Luc Vander Elst, journalist en auteur uit Kampenhout, in het boek ‘Lekker historisch’.

De auteur beschrijft de historische achtergrond van elke horecazaak en geeft mee wat de horecazaak typeert. Daarnaast bevat het boek tal van tips: een suggestie van de chef of een hint voor een mooie daguitstap of zelfs voor een meerdaagse. De uitgave van het Davidsfonds is mooi en rijkelijk ge´llustreerd met foto’s van Jan Crab.

Op 15 november komt Luc Vander Elst uitleggen hoe hij op het idee kwam om zo’n boek te schrijven, hoe hij eraan begon en hoe hij een overzicht kreeg van horecazaken in historisch erfgoed.

Daarnaast doet hij een poging om de 42 horecazaken uit zijn boek via een historische rode draad met elkaar te verbinden. Welke geschiedkundige gebeurtenissen hebben het bewaren of teloorgaan van zulke gebouwen het meest be´nvloed? En waarom zijn sommige van die prachtige horecazaken maar op het nippertje van de sloophamer gered?

Luc Vander Elst is in het dagelijkse leven projectleider voor de Vlaamse Rand bij de Vlaamse Landmaatschappij. Daarnaast is hij eindredacteur, copywriter en journalist voor Campuskrant, Artsenkrant, Ilya ingenieursmagazine en Horecakrant.

 

win_-lekker_historisch_aangepast

Je kent ze wel: die horecazaken die geschiedenis ademen. Een restaurant, brasserie of taverne waar je de sfeer van weleer voelt en beleeft, in zo’n weergaloos historisch kader: een kasteel, een priorij, een brouwerij, een molen, een herenhoeve of een notarishuis. Stuk voor stuk gebouwen die hun verleden en hun onnavolgbare ambiance vandaag combineren met cultuur, genieten en lekker eten of drinken.

In Lekker historisch brengen we 40 horecazaken voor het voetlicht die gehuisvest zijn in zo’n karaktervol gebouw. We laten de muren spreken en gaan op zoek naar wat de horecazaak typeert. Daarnaast krijg je heel wat tips: een suggestie van de chef of een hint voor een mooie daguitstap. Lekker historisch is tegelijk een naslagwerk, een culinaire gids en een reisgids.

De aankoop van het boek geeft je recht op heel wat vouchers met kortingen allerhande die je kunt gebruiken in de horecazaken uit het boek. Wie de vouchers gebruikt, verdient de aankoopprijs van het boek dubbel en dik terug.